Dacă nu ați verificat de ceva timp datele de contact de pe contul dumneavoastră de Facebook ați putea avea o surpriză: rețeaua socială cu 900 de milioane de utilizatori a schimbat adresele de e-mail ale clienților fără nicio notificare prealabilă, prin înlocuirea adresei de user cu “@facebook.com”, scrie Daily Mail.
Modificarea a fost introdusă marți.
Adresa veche de e-mail a fost ascunsă de Facebook și înlocuită cu cea cu extensia@facebook.com. Cum sunt afectați utilizatorii? Dacă cineva vă cauta informațiile pe Facebook și vrea să vă trimită un mesaj privat pe e-mail o pot face doar pe adresa de Facebook. Utilizatorii pot reveni la vechea adresă, însă fără o notificare din partea rețelei, e greu de spus câți își vor da seama de schimbare și vor opta pentru anularea ei.
Decizia a revoltat bloggerii de pe cele mai importante site-uri de profil. “Să nu mai faceți asta niciodată!”, a titrat Gizmodo, în timp ce forbes.com a catalogat inițiativa drept “obraznică”.
Facebook susține că schimbarea este menită să protejeze utilizatorii rețelei de eventuale atacuri pe e-mail prin afișarea adresei @facebook.com. “Așa cum am anunțat în luna aprilie, am actualizat adresele de pe site. În plus, am adăugat o opțiune de revenire la adresa inițială a fiecărui utilizator”, a transmis compania.
Această nu este prima modificare de tip “Big Brother” pe care Facebook o introduce, notează tabloidul britanic. Rețeaua de socializare s-a confruntat cu critici vehemente din cauza informațiilor legate de preferințele de navigare online ale utilizatorilor pe care le livrează marilor companii din industria bunurilor de larg consum.
Cum se poate anula modificarea
La secțiunea “Despre”, de pe profilul utilizatorului, datele de contact sunt afișate pe coloana din dreapta, sub caseta cu “Informații de bază”. În caseta cu “Date de contact”, selectați opțiunea “Editează”. În fereastra care apare, vechea adresă de e-mail este setată pe “Hide from Timeline”, opțiune care poate fi comutată pe “Show on Timeline”. Adresa de Facebook care apare inițial cu “Show on Timeline” poate fi dezactivată prin comutarea pe “Hide from Timeline”.